Wijziging tewerkstellingspremie 50-plusser

Werkgevers die een werkzoekende 50-plusser aanwerven met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, kunnen onder bepaalde voorwaarden gedurende een aantal maanden via VDAB een tussenkomst in de loonkost van deze werknemer bekomen. Deze maatregel, de tewerkstellingspremie voor 50-plussers, werd sinds 01.01.2013 op een aantal vlakken gewijzigd.

Voor werknemers aangeworven na 01.01.2013 varieert het premiebedrag op basis van enkele indicatoren, nl. de leeftijd op het moment dat de werknemer in dienst treedt, de werkloosheidsduur en het referteloon van de werknemer. Hoe ouder en hoe langer iemand werkloos is, hoe hoger de premie voor de werkgever die de 50-plusser aanwerft, zal zijn.

De tewerkstellingspremie wordt door VDAB uitbetaald vanaf het kwartaal volgend op het kwartaal van indiensttreding van de 50-plusser en dit enkel voor periodes waarin effectief loon werd uitbetaald aan de werknemer en de loonkost in het betreffende kwartaal minstens € 1.000,00 bedroeg.

Om deze premie te bekomen, moet de werkgever binnen de 3 maanden na de aanwerving van de werkzoekende 50-plusser een aanvraag indienen bij de VDAB.