Vlaamse aanmoedigingspremie 1/10e ouderschapsverlof

Vanaf 01.09.2020 kunnen werknemers die een 1/10e ouderschapsverlof nemen onder bepaalde voorwaarden ook en Vlaamse aanmoedigingspremie voor zorgkrediet ontvangen. De Vlaamse aanmoedigingspremie is een aanvullende premie vanuit de Vlaamse overheid bovenop de onderbrekingsuitkering die de werknemer van RVA kan ontvangen. Eén van de voorwaarden is uiteraard dat men tewerkgesteld dient te zijn in het Vlaams Gewest. Ook werknemers die nu reeds een 1/10e ouderschapsverlof genieten, kunnen vanaf 01.09.2020 van deze aanmoedigingspremie genieten.

Tot en met 31.08.2020 kan men enkel een Vlaamse aanmoedigingspremie ontvangen bij ouderschapsverlof indien het een volledige, halftijdse of 1/5e onderbreking is. Voor opname in losse weken is dit niet voorzien.

Tijdens de ganse loopbaan kan men slechts gedurende maximaal 1 jaar de Vlaamse aanmoedigingspremie ontvangen. Dit krediet van 1 jaar vermindert niet proportioneel in functie van het stelsel waarmee men de loopbaan onderbreekt.

Deze premie ontvangt men niet automatisch. Hiervoor moeten aanvraagformulieren door werkgever en werknemer ingevuld worden.